Muurontwerp met foto's: op creatieve wijze favoriete foto's fotograferen

Muurontwerp met foto’s: op creatieve wijze favoriete foto’s fotograferen

 Muurontwerp met foto's: op creatieve wijze favoriete foto's fotograferen 

 

In tijden van smartphones en digitale camera's maken we voortdurend momentopnames, die vervolgens verdwijnen in de ondieptes van de harde schijf. Zelfs de meest succesvolle opnamen van vakanties, familiefeesten of uitstapjes met vrienden eindigen meestal in een map op de computer en vinden dan weinig aandacht. Er zijn prachtige mogelijkheden om de mooiste foto's thuis in scène te zetten. Of het nu gaat om een ​​canvas in groot formaat, een creatieve collage of een klassieke serie - de verbeeldingskracht van fotomuurontwerp is onbeperkt.

Muurontwerp met foto's: op creatieve wijze favoriete foto's fotograferen

Een beetje voorbereiding moet zijn

Eerst moet je nadenken over welk onderwerp je op de muur wilt zien: familiefoto's in de eetkamer? Landschapsfoto's in de woonkamer? Snapshots in de badkamer? Alles is mogelijk, zolang de motieven een uniforme stemming hebben. Dan is de algehele indruk harmonieus en voelt u zich comfortabel in deze kamer.

Het aantal en de grootte van afbeeldingen moeten overeenkomen met de grootte van de kamer. Hoe kleiner de ruimte, hoe groter de afbeeldingen kunnen zijn - die ruimte bieden. U moet zich dan echter beperken tot enkele motieven. Aan grote meubels past ook grote foto's, zodat de verhoudingen goed zijn en de afbeeldingen van het meubilair optisch niet worden verpletterd. De kleuren van de afbeeldingen moeten ook in het decor passen.

Muurontwerp met foto's: op creatieve wijze favoriete foto's fotograferen
Het juiste materiaal

Voorbij zijn de dagen dat de favoriete foto's alleen op fotopapier konden worden ontwikkeld: tegenwoordig zijn er talloze methoden en materialen die een echte blikvanger vormen voor een vakantiefoto of een portretfoto. De goedkoopste versie zijn posters, een hoogwaardige inlijsten geeft hen een nobel tintje. Verschillende versies zijn te vinden op Close Up.

1

Een andere variant is de afdruk op canvas, die vooral geschikt is voor landschappen of abstracte onderwerpen. Een alternatief zijn foto's op Alu-Dibond, bijvoorbeeld WhiteWall-aanbiedingen. Bij deze techniek wordt het motief op een aluminiumplaat gedrukt, waardoor het bijzonder duurzaam is. De illustraties variëren van saai tot glanzend.

Muurontwerp met foto's: op creatieve wijze favoriete foto's fotograferen

De mooiste opknoping

De eenvoudigste manier is om grote afzonderlijke opnamen op te hangen. Bij het bevestigen moet u ervoor zorgen dat de foto zich ongeveer op ooghoogte bevindt. Uitzonderingen bevestigen echter de regel: het kan net zo goed lijken om grote schoten onderin de muur te plaatsen. De beste manier om iemand te helpen bij het bevestigen, zodat je verschillende varianten kunt proberen zonder elke keer een spijker in de muur te raken.

Vooral met een combinatie van verschillende afbeeldingen, zoals de hangende klassieke Sint-Petersburg, moet je het arrangement van tevoren proberen, zodat het uiteindelijk niet chaotisch lijkt. Voor een fotowand is het een goed idee om grote foto's in het midden te plaatsen en de kleintjes eromheen te groeperen. Als de buitenste kaderranden gelijk zijn en de afbeeldingsframes in kleur met elkaar overeenkomen, is het resultaat een harmonieus totaalbeeld.

Muurontwerp met foto's: op creatieve wijze favoriete foto's fotograferenAndere opties voor muurontwerp:

  • Presenteer foto's op beeldbalken en vervang ze indien nodig
  • Plaats afbeeldingen op de vloer, op sideboards of op planken
  • Groepeer veel kleine foto's tot een grote collage

Copyright:

Afbeelding 1: Flickr Green jinkazamah CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Afbeelding 2: Flickr Studio Wall Easel Wicker Paradise CC BY 2.0 Sommige rechten voorbehouden

Afbeelding 3: Flickr Snapshorts of Home: Vosgesparis decor8 holly CC BY 2.0 Sommige rechten voorbehouden

Afbeelding 4: Flickr Ik hou van: White Brick Walls decor8 holly CC BY 2.0 Sommige rechten voorbehouden

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map