Väggdesign med bilder: kreativt fotografera favoritfoton

Väggdesign med bilder: kreativt fotografera favoritfoton

 Väggdesign med bilder: kreativt fotografera favoritfoton 

 

I tider med smartphones och digitalkameror tar vi ständigt ögonblicksbilder, som sedan försvinna i hårddiskens grundare. Även de mest framgångsrika bilderna från helgdagar, familjefester eller utflykter med vänner hamnar vanligtvis i en mapp på datorn och hittar då lite uppmärksamhet. Det finns underbara möjligheter att sätta de vackraste bilderna hemma i scenen. Oavsett om det är en storformat duk, kreativ collage eller klassisk serie - finns det inga gränser för fantasin hos fotoväggsdesign.

Väggdesign med bilder: kreativt fotografera favoritfoton

En liten förberedelse måste vara

Först bör du tänka på vilket ämne du vill se på väggen: familjebilder i matsalen? Landskapsbilder i vardagsrummet? Snapshots i badrummet? Allt är möjligt, så länge motiven har en jämn stämning. Då är helhetsintrycket harmoniskt och du trivs på detta rum.

Antalet och storleken på bilderna ska matcha storleken på rummet. Ju mindre rummet, ju större bilderna kan vara - det ger utrymme. Du bör dock begränsa dig till några motiv. Till stora möbler passar också stora bilder, så proportionerna är rätt och museernas bilder optiskt inte krossas. Färgerna på bilderna ska också passa in i inredningen.

Väggdesign med bilder: kreativt fotografera favoritfoton
Rätt material

Borta är de dagar då favoritbilderna bara kunde utvecklas på fotopapper: idag finns det otaliga metoder och material som gör en riktig blickfångare från en snapshot eller ett porträttskott. Den billigaste versionen är affischer, en högkvalitativ inramning ger dem en ädel touch. Olika versioner finns i Close Up.

1

En annan variant är trycket på duk, vilket är särskilt lämpligt för landskap eller abstrakta ämnen. Ett alternativ är bilder på Alu-Dibond, till exempel WhiteWall erbjudanden. I denna teknik skrivs motivet på en aluminiumplatta, vilket gör den särskilt hållbar. Illustrationerna sträcker sig från matt till glänsande.

Väggdesign med bilder: kreativt fotografera favoritfoton

Den vackraste hängande

Det enklaste sättet är att hänga stora enskilda skott. När du lägger på ska du se till att fotot är ungefär vid ögonhöjd. Undantag bekräftar dock regeln: Det kan se lika bra ut att placera stora bilder längst ner på väggen. Det bästa sättet att hjälpa någon med att fästa dem, så att du kan prova olika varianter utan att behöva slå en spik varje gång i väggen.

Speciellt med en gruppering av flera bilder, till exempel den klassiska St. Petersburg-hängningen, bör du försöka arrangera på förhand så att det inte verkar kaotiskt i slutändan. För en bildvägg är det en bra idé att fästa stora foton i mitten och gruppera de små runt dem. Om de yttre ramkanterna är spola och bildramarna matchar varandra i färg, är resultatet en harmonisk övergripande bild.

Väggdesign med bilder: kreativt fotografera favoritfotonAndra alternativ för väggdesign:

  • Presentera bilder på bildfält och ersätt dem om nödvändigt
  • Placera bilder på golvet, på hyllorna eller på hyllorna
  • Gruppera många små bilder till en stor collage

Copyright:

Bild 1: Flickr Green jinkazamah CC BY 2.0 Vissa rättigheter reserverade

Bild 2: Flickr Studio Wall Easel Wicker Paradise CC BY 2.0 Några rättigheter reserverade

Bild 3: Flickr Snapshots of Home: Vosgesparis decor8 holly CC BY 2.0 Några rättigheter reserverade

Bild 4: Flickr Jag älskar: Vit tegelväggar decor8 holly CC BY 2.0 Några rättigheter reserverade

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 86 = 87

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map