Angst voor katten: dit is hoe je ailurofobie kunt overwinnen

Angst voor katten: dit is hoe je ailurofobie kunt overwinnen

Waarom zijn sommige mensen bang voor katten en hoe kunnen ze worden overwonnen?

 

De fobie voor honden is op een of andere manier begrijpelijk. Ze kunnen heel gevaarlijk zijn. Maar waarom zou men bang zijn voor katten?

Het is een feit dat veel mensen met zo'n pathologische angst moeten leven. In het volgende zullen we enkele mogelijke redenen voor het ontstaan ​​van een dergelijke aandoening bekijken. Verder hebben we te maken met strategieën om het te overwinnen.

Hoe gevaarlijk zijn katten?

Fear of Cats Pets Tips Dangerous Domestic Cats

Er zijn verschillende vormen van angst voor katten. Sommigen zijn bang dat ze zullen worden gebeten en gekrast. Bovendien zijn er veel angsten in verband met bijgeloof. Sommige mensen raken in paniek omdat ze geloven dat een zwarte kat pech brengt.

Interessant feit is dat de fobie onder katten wordt verspreid onder zeer machtige persoonlijkheden en dictators.

Volgens historisch onderzoek hebben Adolf Hitler, Genghis Khan, Napoleon Bonaparte, Gaius Julius Caesar, Lawrenti Beria, Benito Mussolini en Alexander de Grote hier last van.

Waar ben je bang voor?

1

Angst voor katten Huisdieren Tips Binnenlandse kat of wilde kat
De vormen en niveaus van angst zijn anders. Sommige mensen raken in paniek, zelfs als ze een kat zien. Ze is misschien weg, en toch is haar fobie geactiveerd.

Andere mensen zijn bang voor katten in specifieke situaties. U bent bijvoorbeeld terughoudend om met deze dieren in dezelfde kamer te zijn.

De ergste vorm is deze waarin je angst voelt, zelfs als je aan katten denkt.

Hoe kan de angst voor katten ontstaan?

Angst voor katten Huisdieren Tips Sphynx cat

De angst voor katten kan zijn ontstaan ​​in verschillende concrete situaties. Ze hadden een hapje, kregen krassen of waren getuige van een aanval. Misschien sprong er een kat op je gezicht? Dergelijke ervaringen zijn bijzonder traumatisch op de leeftijd van zes jaar. Dan is er een goede kans dat dit zal leiden tot een permanente staat van angst.

Op deze leeftijd lijken de dieren veel groter en kunnen ze als echte monsters worden gezien.

Concrete situaties - Huiskatten worden wild

Bang voor katten Huisdieren Tips KrabbenDe ouders zelf moeten in dergelijke situaties zelf niet in paniek raken. Je moet de kleintjes uitleggen dat er niets ergs is gebeurd. Als je in paniek raakt en naar de dokter gaat zonder een bepaalde reden, geef je je kinderen de verkeerde indruk dat honden iets heel ergs zijn.

Bijgeloof en katten

Angst voor katten overwinnen huisdieren tips

Het is ongelofelijk hoezeer ons bijgeloof ons beïnvloedt, zelfs in deze moderne tijd. De katten zijn door de kerk al lang vergeleken met heksen en andere slechte wezens. Dit lijkt nog steeds een groot aantal mensen te beïnvloeden en ze overdrijven de mogelijke gevolgen van het ontmoeten van katten of het ontwikkelen van een morbide angst voor tegenslag.

Hoe kan het probleem worden opgelost?

Fear of Cats Pets Tips Domestic cat

Hoe kunnen we ons bevrijden van onze angst voor katten? Voor de meeste mensen is het niet zo moeilijk als het eerst verschijnt. Je moet absoluut de nodige stappen nemen om een ​​normaal leven te leiden.

Wanneer is professionele hulp nodig?

Angst voor katten Huisdieren Tips Professionele hulp

Niemand heeft onnodige extra beperkingen in het leven nodig!

Fearing Cats Pets Tips

De eerste stap is het bepalen van de timing en oorzaak van angst. Was dat in je jeugd of later? Is je angst geassocieerd met een echte gevaarlijke situatie of is het te wijten aan een bijgeloof.

Probeer dan, met de hulp van vrienden en kennissen, realistisch te beoordelen in welke situaties je bang bent.

Wanneer zijn er echte redenen voor paniek en wanneer zijn die er niet?

Angst voor katten, huisdieren en kinderen

Nadat je alles op een logisch niveau hebt overwonnen, kun je doorgaan naar de volgende stap en langzaam de fysieke angst voor katten overwinnen. Begin met spelen met stille katten, streel ze. Leer hun reacties kennen en probeer ze aan te pakken. Vergeet nooit: jij bent de sterkste kant!

Ontdoe je van de angst voor katten

Angst voor katten Huisdieren zijn gevaarlijk voor katten

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 8 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map