Boxwood: En hageplante med mye designpotensial

Boxwood: En hageplante med mye designpotensial

boxwood omsorg hage hekker forme hage og landskapsarbeid

 The Boxwood - en plante med mye designpotensial

 

Buxus sempervierens, som vanlig boksved er vitenskapelig navngitt, er en eviggrønn og veldig sakte busk eller et lite tre. De ca 70 kjente artene er hjemmehørende i Sentral-Europa, Sørvest-Europa, Nord-Afrika og Vest-Asia.

I de tempererte klimaene kan det nå en høyde på opptil 8 meter, mens det i det subtropiske distribusjonsområdet kan nå 20 meter. Enten som en hekseanlegg eller som en frittstående prøveanlegg, er det en takknemlig plante for enhver hagesignal, i boksved, gjennom dens tette løvverk.
Bladene er 1 til 2,5 tommer lange, ovale til avlange elliptiske og blanke mørkegrønne på toppen. Undersiden er tydelig lettere og kjedelig med arkkanten bøyd nedover.

Utformingen av hagesikringen som kunst

boxwood kutting hage landskapsarbeid og landskapsarbeid
Blomstene vises fra mars til mai i bladets axler og er ublu, gulaktig, duftende blomsterknopper. Disse består vanligvis av en terminal kvinnelig blomst og flere laterale mannlige blomster. Derfor er boxwood også beskrevet som monoecious getrenntgeschlechtig.

boxwood kutt potteplanter hagearbeid ideer

Planting og omsorg - en enkel ting

Før planting, bør stedet velges nøye for bruk som hekk- eller prøveanlegg, ettersom boxwood kan bli statelig over tid. Boxetrærene vokser og trives best i et solfylt til delvis skyggelagt sted. En kalkholdig og humusrik jord fremmer veksten av boxwood. Før planting av boxwood og plantingshullet blir det forsiktig vannet. For å fylle planteshullet har det vist seg en blanding av kompost og kommersielt tilgjengelig pottejord. Daglig vanning i vekstfasen garanterer suksessen med plantingen. Boxwood, som alle evergreens, har en tendens til å frostbite i lange perioder med frost. Derfor er det tilrådelig å vanne boxwoods tilstrekkelig i høst.

1

Boxwood cut hage planter kreativ hage designPå grunn av sin relativt lave vekst, trenger den mindre næringsstoffer enn andre planter. Gjødsel med kalimagnesium gjødsel og hornspåner i slutten av august og tidlig september er derfor ganske tilstrekkelig. Nitrogenholdig gjødsel skal brukes svært sparsomt, siden disse preparatene kan fremme soppsykdommer.

Boxwood Care Garden hekker design geometriske figurer

Øk - i stedet for å kjøpe

Boks trær kan enkelt multipliseres med stiklinger. For dette formålet er ca 10 cm lange toårige skudd kuttet på høsten. De nedre bladene fjernes og skuddene plasseres deretter flatt i pottejord. I rommet, men uten direkte solstråling, grener de snart etter nye røtter og kan plantes neste vår på sitt nye reisemål.

boxwood kuttet potteplanter inngangsparti

Skadedyr - plager av alle planter

Som med alle kulturer, er den ikke spart av sykdommer og skadedyr. Boxwood nybegynner med opprinnelse fra Kina har vært i stand til å hevde seg mer og mer de siste årene. Han setter boxwood veldig hardt og har allerede ødelagt hele bestandene. Samlingen av larver, eller sprøyting i andre halvdel av april og midten av juli med en passende spray, kan decimere Zünslerpopulationen sterk.
Mer om skadedyr, slik. For eksempel, bladlus eller soppsykdommer, besøk egarden.de.
Her på egarden.de kan du finne ytterligere og meget godt formulerte vedlikeholdstips for boxwood. Også ulike hage tilbehør som hage lys og hage grilling, samt ulike hageverktøy er interessante komponenter av denne veldig tydelig utformet hjemmeside.

Boxwood klippe geometriske figurer hage og landskapsarbeid

Den rette kuttet - ingen hemmelighet

I hagenes kunst fra de siste århundrene har boxwood, som hekk- eller prøveanlegg, alltid spilt en viktig kreativ rolle. I mange år har den derfor blitt formet og bevart. Ulike former, som pyramider, sfærer eller dekorative figurer, kan enkelt og enkelt produseres og vedlikeholdes med riktig skarp saks (såkalt boxwood saks).
Det er noen grunnleggende regler som må vurderes for å effektivt utnytte de gode vekstegenskapene.

Boxwood Care Hagesikringsdesign
Boxwood driver også blader (stamme nær) blader og tolererer derfor en sterk beskjæring. Kappetiltakene skal utføres på en tørr, dekket dag. Dette forhindrer bruken av grensesnittene på grunn av overdreven sollys. Svampangrepet på grensesnittet reduseres kraftig av det tørre været. Et annet tips er å ordne vannkassen før kuttet, noe som i stor grad letter kappearbeidet. Er det planlagt geometriske former, en prefabrikkerte mal z. B. papp, veldig hjelpsomme. Men også i handel er ulike maler tilgjengelig. Klippet skal alltid være fra topp til bunn. Dermed holder du oversikten når du kutter. For å opprettholde en tett løvverk, er det svært viktig å kutte skuddene fra i fjor. Utskytningen av tørke eller syke skudd reduserer soppinfeksjonen. Den optimale kutteperioden er mellom april og september. Senere kutting kan føre til at de nyopprettede skuddene stopper modning og frysing om vinteren.

Den rette kuttet og den perfekte formen gleder haveren av hagen enormt.

boxwood omsorg hage planter hage hekke

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

32 − 31 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map