Creatieve ideeën voor het recyclen van rubber - enkele inspiraties voor jou

Creatieve ideeën voor het recyclen van rubber – enkele inspiraties voor jou

Creatieve rubber recycling ideeën kleurrijke banden voor de muur tuin

Creatieve ideeën voor het recyclen van rubber

U hoeft niet te klagen over het reservewiel. Oude banden krijgen altijd een tweede leven als vloer, straatstenen, gootstenen en zelfs meubels.

Banden zijn een van 's werelds grootste en meest problematische bronnen van verspilling. Maar zolang we rijden, hebben we waarschijnlijk banden nodig.

Dus totdat we een alternatief voor deze moderne essentie hebben gevonden, hebben het hergebruik en de recycling van de band onze stortplaatsen aanzienlijk verminderd. Hoewel banden en andere rubberproducten al lang zijn gerecycled voor sportvloeren en rubberen schoenen, zijn ze tot voor kort zelden in grote hoeveelheden gebruikt.

Tegenwoordig zijn gerecyclede banden overal te vinden, van meubels tot aan de vloer. Bekijk hier hoe u gerecyclede banden in uw huis kunt gebruiken.

De basis: De grote commerciële bron van natuurlijke latex is de rubberboom (Hevea brasiliensis). Deze boom komt uit Zuid-Amerika en was de belangrijkste bron van rubber gedurende het grootste deel van de 19e eeuw. Nu zijn Thailand, Indonesië en Maleisië goed voor meer dan 70 procent van alle natuurlijke rubberproductie.

Natuurlijk rubber wordt via een kraan uit de bomen gehaald en naar fabrieken getransporteerd. Synthetische rubber is gemaakt door een proces genaamd polymerisatie van aardolieproductie.

Rubber bestratingsafwerkmachines voor meer veiligheid

Creatieve ideeën voor het recyclen van rubber voor de privéklimwand
1

Zowel natuurlijke als synthetische rubberproducten kunnen worden gerecycled om nieuwe producten te maken of beschadigde exemplaren te repareren. Gelukkig gebruikt gerecycleerd rubber veel minder energie dan de productie van nieuw rubber, waardoor de vraag naar nieuwe producten toeneemt en wordt voorkomen dat rubberboomplantages zich ontwikkelen tot fragiele ecosystemen.

Gebruik: rubberen flexibiliteit, duurzaam en antislip-oppervlak werkt goed voor vloer- en tegelproducten. Rubber wordt ook gebruikt voor tuinmulch, landschapsarchitectuur, bestrating, gootstenen en zelfs meubels.

De rubberen salontafel in deze foto ziet er goed uit en zorgt ervoor dat de koffiemok niet uitglijdt!

Fijne bijzettafel in houtlook

Creative rubber recycling ideas fine bijzettafel

Voordelen: Gerecycleerd rubber is een slijtvast antislipmateriaal, ideaal voor de badkamer en keuken. De huidige productietechnieken produceren gerecycled rubber in een reeks kleuren en texturen, waardoor het een eenvoudige oplossing voor elk ontwerp is. Het vermogen om geluid te absorberen en te dempen maakt het ideaal voor speelkamervloeren en daktuinen van kinderen.

Isolerende eigenschappen van gerecyclede rubbers maken het ook ideaal voor landschapsarchitectuur. Als bodembedekker kan hij planten beschermen tegen vorst. Zachter dan steen en beton, het is een geweldige keuze voor kindvriendelijke gebieden.

Antislip-trappen voor elk seizoen

Creatieve rubberen recycling ideeën antislip voor de trapDe rubberen straatstenen buiten hebben minder grijze energie en absorberen het vermogen veel beter dan standaardbetonversies. Ze bevatten meestal een zeer hoog percentage gerecycleerd rubber en vereisen geen lijm of andere chemicaliën.

Eenvoudige gevel met rubberen bestratingsafwerkmachines

Creatieve rubber recycling ideeën mooie gevel

Nadelen: de meeste bedrijven die mulch van gerecycleerde tuinbanden maken en verkopen, verklaren dat deze volledig niet-giftig is. Sommige milieugroepen, zoals Environmental Human Health, hebben echter zorgen over het uitspoelen van gif in de bodem en belemmeren essentiële microben voor bodemdegradatie voor een gezonde plantengroei.

Het gebruik in de tuin

Creatieve ideeën voor het recyclen van rubber voor de tuin

Gerecycleerd rubber kan ook onaangenaam ruiken als het heet is en bepaalde toepassingen kunnen duur zijn.

Overwegingen: de hoeveelheid gerecycleerd post-consumer materiaal in rubberen vloeren varieert sterk, afhankelijk van de fabrikant. Sommigen gebruiken zowel gerecycled als natuurlijk rubber, dus let op de inhoud van de labels en zoek naar een hoog percentage gerecycleerd materiaal dat lokaal wordt geproduceerd.

Een discrete keukenvloer

Creatief rubber modern de keukenontwerp van recyclingsideeën

Upcycling: als je een overgebleven rubberband hebt, probeer hem dan buitenshuis te gebruiken voor een plantenbak of een ouderwetse bandenschommel. Natuurlijk zijn niet alleen de banden gemaakt van rubber. Elke oude tuinrubberen laars kan als grote plantenbak worden gebruikt!

Eclectische bloemenvaas - roze laarzen

creative rubber recycling ideas eclectische bloemenvaas

De oude tuin klompen als bloempotten

creatief rubber recycling ideeën oude paarse schoenen als bloempotten

Een kleurrijke recyclingspeelplaats

Creatieve rubber recyclingsideeën Grote kleurrijke schommeling

Designer Rocking Chair van Leo Kempf

Creatieve ideeën voor het recyclen van rubber ideeën stoel

Eenvoudig praktisch - twee koffietafels

Creatieve ideeën voor het recyclen van rubber ideeën tafel

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map