Шта су гриње? - Борите се у кревету

Шта су гриње? – Борите се у кревету

Гризе у кревету су разнолике

Пршут је веома мали пражањ чије присуство код куће не можемо приметити. Њихово природно станиште је кућна прашина. Живе у играчкама, теписима, постељином и душекима. Пуњене животиње у расаднику су вјероватно дом милионима, као и колико често их опереш.

За себе, гриње нису опасне. Слика изнад показује 350 пута већу. Они неће грицкати или вам неће повриједити - они се хране мртвим ћелијама коже - епидермисом. Проблем је са супстанцама које грипови отпуштају када се хране. Дишу их у ваздух, тако да су предуслов за алергије и астму

Борите се у кревету

Грипа у пелену мадраца од латекса
Ваш душек је највећи инкубатор. Ако желите купити нову, не заборавите, на дну, многе мртве ћелије се акумулирају. Идеално станиште за гриње. Памучни душек се такође не препоручује. Најбоље је изабрати душек од латекса. Немају никакве шупљине у којима се прашина и прљавштина могу развити и не пружају угодно животно окружење за пршут. Такође, не стављајте овај душек директно на под. Уверите се да користите кровни оквир или оквир тако да можете лакше и без напора чистити испод кревета. Али то је само први корак у борби.

Душек који је инфестирао гриње

Гризе у спаваћој соби душека

1

 Најбољи начин чишћења душека и тапацираног намештаја је усисивач са филтером за воду. Супстанца на површини воде изгледа као мастно брашно - то су заправо пршуте.

Многи мисле да је страх од прљавштине претеран. Али, ако сумњате у то, користите усисавач са филтером за воду.

Подударање душека и превенције - то је све што штити од кућне прашине и алергија.

Лепа, чиста спаваћа соба 

Поставите гриње у спаваћој собиКористите со

Крпице у кревету потресају душек

Крпице у душеку за кревет соли

Круг гриња

  грипа у крев

Густи мадрац погодан за развој пршута    Грипе у кревету чисте душекове плоче

Душек са усисивачем чист  Пршута у кревету усисивача

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

24 − 19 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map